Autor: 021.rs

Novi Sad
19.06.2024.
06:42 > 15:10
Gimnazija "Jovan Jovanović Zmaj" oglasila se u vezi sa hapšenjem Novosađanke osumnjičene da je pretila nastavnom osoblju te škole.
  • Samo pitam

    19.06.2024 17:50
    @Novosađanka
    Nije uhapšena samo "Ona" već i njen suprug.
    I na kraju - šta je u pitanju?
  • Aleksandra

    19.06.2024 15:32
    Ma hajdete!
    Jovina gimnazija je uvek vazila za "strogu" i bila poznata po profesorima koji su bili, pa bezmalo snobovi, cast izuzecima. Moja majka je isla u Jovinu 60tih pa je dozivljavala ponizavanja jer je bila dete iz okoline NS. Ista prica je bila i sa nekadasnjom Mose Pijade, kasnije Elektro. Tetka je dobila: "Ti si seljacka devojka, ti treba da se udas, sta ces ti u elektrotehnickoj!"
    Ja sam zavrsila Isidorinu i takodje se znalo ko su cija deca. I ta deca su prolazila, moram da kazem na negodovanje nekih izuzetnih profesora, iako nisu bila ni za strucne skole po svom znanju, a kamoli za gimnaziju. Cilj je bio imati veci prosek odlikasa od Jovine i zadovoljiti ugledne roditelje. No, normalni profesori su cenili rad ucenika, ali su morali da progutaju svasta zbog odredjenih roditelja koji nisu izbijali iz hodnika skole.
  • ...

    19.06.2024 15:31
    Kada sam ja isao u Jovinu, ucenici su bili prilicno normalni i pristojni, a profesori prilicno iskompleksirani i nekorektni (neko pomenu Litricinku...). Cast izuzecima, bilo je i normalnih, ali u ovi trknuti su se prilicno isticali.
    A kasnije je postalo jos gore...
  • Popara

    19.06.2024 12:18
    @/
    Rusofilija i SPC. Jovina je nekada bila prestizna, u datom drustvenoistorijskom kontekstu ali na zalost u njemu je i ostala do danasnjeg dana. I kako stvari stoje tu ce i ostati. Uglavnom je upisuju deca onih koji ne znaju nista o toj skoli danas, a pate od brenda.
  • Ja

    19.06.2024 12:03
    Eh,gimnazije...Bude tu svega od strane profesora...I u moje vreme,i dok su mi deca pohađala...A,takođe,nakon regularno upisanih naguraju svega i svačega,ima tu dosta zalutalih,i kadra i dece,jer je jako fensi reći da ti je dete u "Jovinoj","Isidorinoj"... Jednom mora neko da prsne...Bilo da se oseća silnim jer je "jako bitan" ili mu je dato do znanja da je nebitan,pa lome decu "obične odlikaše",ove što su se regularno upisali,sopstvenim znanjem ,jer,jelte,ne mogu biti svi sa svim peticama(a bude ih među takvima koji sporadicno pohađaju nastavu,pa ups-vukovci,da,da i to pola odeljenja?!),a to po tim elitnim školama umeju da plasiraju,pa se nekad preračunaju..I tako...Ko razume,shvatio je...
    Treba čuti i drugu stranu...
  • Sloba53

    19.06.2024 11:59
    Bio sam osrednji đak Jovine gimnazije , bio na popravnom jednom ( opravdano) , završio fakultet i nosim najlepše uspomene iz srednje škole.
    Teško mi je i da pomislim da neko preti profesorima ove izuzetne škole.
    Podrška gimnaziji i njenim profesorima.
    Nažalost , neprilagođenih uvek ima .
  • /

    19.06.2024 11:51
    /
    aj' stvarno da cujemo i drugu stranu.
    spominjao se ovde direktor.
    rusofilija je izrazena u toj skoli.
  • Vukasin

    19.06.2024 11:49
    Opet tvrdim nije jednostrano!
    Mozete da me cenzurisete, ali opet cu da navedem primer iz moje osnovne skole (zavrsio sam je 2001.) na Adamovicevom o devojcici koja je maltretirana i od nastavnika i od ucenika, jer joj je majka bila u nastavi i vazila je za strogog profesora. Nastavnice, pogotovo nasa razredna se izivljavala nad njom kako bi izboksovala vecu ocenu za neke u razredu, kojima je "tajno" drzala privatne casove, a ucenici su je i fizicki zlostavljali posle skole kada bi dobili slabu ocenu kod njene majke. Dakle nisu ni svi prosvetari bez mrlje. Ona nije bila jedini primer. Bila je jos jedna devojcica iz dtuhog razreda, koja toliko bila maltretirana jer su joj roditelji bili dobrostojeci. Kada je moje dete upisalo prvi razred, provo sto sam pomislio bilo je sta ako bude prolazilo kroz tako nesto! Sta cu da uradim? Da li cu da cutim? Da li cu se pobuniyi? Mi smo generacija koja se nije zalila roditeljima jer je nastavnik uvek u pravu. Sto je najgore, u svemu su zajedno sudelovali i nastavnici i ucenici. Pogotovo razredne staresine. Tako da ne mozemo biti iskljucivi. Svaki je slucaj za sebe. Bilo je toga uvek, samo sto su se generacije promenile. Sada sve ispliva.
  • /

    19.06.2024 11:49
    /
    ta novosadjanka ne zna za koga je jovina gimnazija.
    nije to mileva ili saobracajna.

    jovinu je i putin sponzorisao.
    pisano je da u jovinoj ucenici sami izaberu ruski jezik i da ih je po tome najvise.

    samo sto njeni ucenici dobijaju stipendije sa zapada pa streme njemu.
  • Pera

    19.06.2024 11:17
    Jedno je podnositi prijave a drugo je pretiti i proganjati nekoga. Da li je uhapsena trazila da direktor i profesori rade svoj posao? Da li je nekome palo na pamet da je u pitanju uigrana ekipa iz Jovine gimnazije koja je zenu vukla za nos a kada im je dosadilo smestili su joj i napakovali hapsenje. Slazem se da treba cuti obe strane, da ne ispadne da je direktor sa delom kolektiva zataskavao proganjanje i maltretiranje ucenice. Setite se kako se ponasala Litricinka, po danasnjim merilima to bi bilo sikaniranje dece a to su svi odobravali. Posao redara je bio da zatvara prozore po hodniku skole jer profesorski latinskog smeta promaja, ako se to ne uradi djaci su dobijali primitivno izivljavanje. Mozda su neke generacije drugacije prolazile ali je ovo bio kraj devedesetih godina u Jovinoj gimnaziji.
  • wde

    19.06.2024 10:53
    @Davno bilo

    Ahahaha Mandic! Mogu zamisliti u danasnje vreme sta bi bilo kakve reakcije roditelja bi bile :D Mandic je legenda!
  • Mama

    19.06.2024 10:51
    Roditelji su prijavljivali profesore i psihologa?! Toliko posvećenog i stručnog školskog psihologa koja radi za troje nema niko. Takva pomoć i istinsko razumevanje za neurodivergentsnu decu ne znam da postoji u bilo kojoj drugoj rednjoj školi.
  • Jovan

    19.06.2024 10:44
    @Ostoja
    Nisu.
  • Цонтесса

    19.06.2024 10:25
    @Dejan
    Da počnemo od poznavanja jezika: srPsko, ne srBsko.
  • Komentatorima

    19.06.2024 10:13
    Uzdržote se
    Nadam se da je škola obavestila i CSR i da ima ko da brine o duševnom zdravlju ove devojčice, iako tek punoletne. Škola i treba da bude mesto gde se vide osetljive porodice i pomaže se njihovoj deci da prebrode mentalne krize roditelja. Gledajte na ovo iz ugla da je svima u toj porodici potrebna podrška sistema a ne samo osuda i krivica. Zdrav čovek ne bi ovako naškodio detetu.
  • berolina

    19.06.2024 10:08
    JJ Zmaj
    nepoverenje u institucije, korupcija i politicki kriminal, nepostojanje etike i morala, neodgovornost i nebriga ... od Kindergartena do "mega-sega-idimi dodjimi fakulteti"; uterivanje straha roditeljima, prosvetnim radnicima, vaspitacicama usw. nema prave ravnoteze u drustvu...
    uvek se nadje neka budala da isteruje pravdu u skoli koja NIJE OBAVEZNA !!!
    u srednje skole se ide DOBROVOLJNO...Jovina Gimnazija NIJE OBAVEZNA skola i NIKO ne moze NIKOG da terorise!!!

    w.
  • Dejan

    19.06.2024 09:40
    Ns
    Evo vam in vivo primera kako se polako i selektivno unistava srbsko skolstvo !
  • Novosađanka

    19.06.2024 09:10
    Konačno su se setili da je prijave i dobro je što je uhapšena! Sud sad treba da radi svoj posao i uputi je na psihijatrijsko lečenje. Jadne njene ćerke šta im radi. Njoj je hitno potrebna pomoć i podrška psihijatra.
  • YYY

    19.06.2024 09:02
    Nikom nije palo na pamet da traži psihijatrijsko veštačenje za roditelje.
  • jamajka

    19.06.2024 08:53
    Ja bih da čujem...
    ....i drugu stranu priče.
  • Nana

    19.06.2024 08:47
    @Hm
    Vidim oko sebe nenormalne roditelje koji vaspitavaju buduće egocentikei psihopate pa eto ja verujem njima a ne mami i detetu.
  • Cvejka

    19.06.2024 08:47
    Pretnje Jovinoj GIMNAZIJI
    Gde srlja naše društvo, država, obrazovni sistem.???
    Toliko napada roditelja, đaka na profesore???
    Nešto je trulo u obrazovnom sistemu???
  • @Ostoja

    19.06.2024 08:45
    Stranka
    Može. Nisu. Ili Vi nešto znate? Ako znate, i ubeđeni ste u to, kažite javno: ko su, šta su...
  • mama

    19.06.2024 08:40
    Pre testiranja dece, sto je potpuno besmisleno, treba testirati roditelje ne samo psiholoski vec i njihovo opste znanje, s obzirom da se mesaju u sve predmete koje naravno najbolje znaju. Roditelji su uzrok svih decjih problema u zivotu. Ja sam bivsa ucenica Jovine gimnazije, zavrsila sam posle studije kao najbolji student u generaciji, a moji roditelji su odlazili u moju osnovnu skolu i posle Gimnaziju samo na roditeljski sastanak. Za fakultet nisu znali ni kad su mi ispiti.
    Ukinite te glupe savete roditelja, ucenicke parlamente i slicne nebuloze ukljucujuci i viber grupe od vrtica pa na dalje,zabranite pristup roditelja skolama osim ako budu pozvani, i stvari ce krenuti na bolje.
  • Hm

    19.06.2024 08:18
    Iz njihovog odgovora je nejasno sta se desilo.
    Oni su sve uradili savrseno a ona je gresila.
    To su odgovarali da su prijave neosnovane, i da se ponasa "drsko i bezobzirno", to su tipicne reakcije neprofesionalnih radnika.
    Ne verujem im.
  • Ostoja

    19.06.2024 07:51
    Ne znam može li možda da se spomene jesu li roditelji članovi vladajuće sekte?
  • Jovina

    19.06.2024 07:30
    Davno bilo
    Secam se da nas je profesor geografije terao da lezimo na ketedri ispred njega dok odgovaramo i da trcimo u dvoristu pa ko stigne prvi dobije 5 a ko stigne poslednji dobije 1.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna